Wat?

We gaan een woon-werkgemeenschap vormen met koopwoningen en -appartementen voor tien tot twintig huishoudens in de regio IJsselvalei-Salland-Vechtdal. Hetgeen ons hierin verbindt is de wens om te wonen en te werken in vrede en vrijheid. Een woon- en leefplek voor tien tot twintig huishoudens op een terrein in een natuurlijke omgeving met privacy en rust. Daarnaast heeft het onze voorkeur om openbare voorzieningen en openbaar vervoer op redelijke afstand te hebben.

We kiezen voor woningen die worden ontworpen volgens het passiefhuisprincipe, omdat deze een extreem laag energieverbruik combineert met een hoog niveau van comfort.

We zoeken een agrarisch terrein in Overijssel waar we onze plannen kunnen realiseren. Voor ieder huishouden is grond beschikbaar voor het verbouwen van voedsel. Voor het (laten) bewerken, inkoop van zaden en andere grondstoffen zoeken we samenwerking met een lokale (heren)boer of groothandel. Er kunnen ook dieren gehouden worden. Vooraf zijn duidelijke afspraken gemaakt over hoe om te gaan met eventuele geur- en geluidsoverlast.

We streven naar een divers woningaanbod voor starters, gezinnen en senioren. Ook zijn er collectieve voorzieningen. Het uitoefenen van bedrijf aan huis is mogelijk en zelfs wenselijk. Een voorbeeld hiervan is een ambacht waar een werkplaats bij nodig is, een kantoor of een thuiswerkplek voor werken op afstand. Ook een B&B of een winkel met eigen producten behoren tot de mogelijkheden.

Zo mogelijk zelfvoorzienend,
nauw verbonden met de omgeving